5 x Waarom werken met vrijwilligers?

11-05-2016

  1. Voor de cliënt of klant

Onderzoek toont aan dat vrijwilligers als toegankelijker en oprechter worden ervaren dan professionals. Met een vrijwilliger praten over moeilijkheden in de opvoeding is een stuk minder bedreigend dan met een professional.

 

  1. Voor de vrijwilliger zelf

Een nieuwe uitdaging, loopbaankansen vergroten, contacten opdoen, iets positiefs bijdragen aan de samenleving enz. Zomaar een paar motieven voor vrijwillige inzet. Als we daar als organisatie ook nog baat bij hebben; de ultieme win-win!

 

  1. Je organisatie wordt er beter van

Waar zou jouw organisatie staan zonder vrijwilligers? Waarschijnlijk zou je inleveren op kwaliteit, omdat je huidige dienstverlening niet te halen is met bestaande mensen en middelen. Met vrijwilligers komen er voortdurend nieuwe mensen in je organisatie die je scherp houden en hun kennis en ervaring ter beschikking stellen. Doe er je voordeel mee.

 

  1. Voor de legitimiteit van je werk en organisatie

Maar heb je wel eens bedacht dat ze ook essentieel zijn voor je bestaansrecht?
Stel dat je geen vrijwilligers aantrekt. Ziet men dan wel het belang van wat je doet? Kom als non-profit maar eens aan bij een gemeente om zelf uit te leggen waarom het zo belangrijk is dat je er bent. Dat is een stuk minder krachtig dan wanneer een hele stad voor je opkomt, omdat zij willen jij bestaat. Als je belangrijk bent voor een grote groep burgers is dat je legitimiteit. Dus; je hebt betrokken burgers nodig en dat bereik je door ze actief deel te laten nemen aan je werk.

 

  1. De samenleving profiteert ervan

En tenslotte; wat zou het leven schraal zijn zonder vrijwilligers. Tal van sectoren zouden niet eens bestaan of onbetaalbaar zijn. Sportclubs, speeltuinen, kinderboerderijen enz. Bovenal gaat vrijwilligerswerk om de maatschappelijk waarde, maar zet dat om in geld en ook hun economische waarde is enorm. Met de ruim 5,5 miljoen vrijwilligers in Nederland ligt dat namelijk (afhankelijk van het uurtarief dat je aanhoudt) tussen de 5 en 20 miljard euro (De Nederlandsche Bank, 2012). En zonder de 3,5 miljoen mantelzorgers in Nederland zouden de kosten van de zorg met 4 tot 7 miljard euro stijgen. Gelukkig zien steeds meer (zorg)instellingen en gemeenten in dat investeren in vrijwilligers een toename van kwaliteit én een efficiënte inzet van je middelen betekent.

 

"Voor de legitimiteit van je organisatie is het essentieel om met burgers te werken!"

- Lucas Meijs - Prof. Strategic Philantropy -